Lou in Love meets...

 

Inredaren och bloggaren Madeleine Asplund Klingstedt

 
 
 
 
Det var både läskigt och spännande den dagen Madeleine Asplund Klingstedt bestämde sig för att starta eget och börja arbeta på heltid med inredning som alltid varit hennes dröm. Men hon berättar att det också var ett naturligt steg för henne att ta.

- Hela min släkt och familj på min mammas sida arbetar med konst eller inredningar så jag tror har haft med mig det sedan jag var liten. Sen mår jag också töntigt bra av att göra det vackert omkring mig, säger hon.

Krävde det mycket mod?
Egentligen inte, för självklart ska man testa allt. Det värsta som egentligen kan hända är ju faktiskt bara att man avslutar företaget och söker jobb.

Har du fasta rutiner?
Jag är dålig på fasta rutiner, då jag tycker att spontanitet och icke rutiner gör livet mycket roligare. Jag kör gärna en lördag en tisdag och en tisdag en lördag om det förklarar något. Men jag försöker ha rutin med att gå och träna för det mår jag så himla bra av och det gör mig så mycket mer effektiv.

 Vad är det svåraste med ditt jobb? 
Svåraste är att se till att jag har rätt syn av vad min kund verkligen vill ha. Jag kan få upp helt annorlunda bilder i huvudet än vad de vill ha, så det gäller att jobba med många olika verktyg så som bilder, olika referenspunkter gällande färg och former, så att det i slutändan blir rätt.

Vad är det roligaste?
Det roligaste är både att jag får skapa och att jag får träffa så mycket olika människor hela tiden.

Vilket brukar vara dagens roligaste eller tråkigaste stund?
Ekonomi, att skriva offerter, skicka fakturor, räkna ut vad som ska läggas undan när det kommer till skatt och moms etc. Men det är dubbla känslor kring detta för jag känner mig ofta väldigt smart och business när jag gör dessa saker.

Vad smyger du in för mysiga stunder i vardagen/på jobbet?
Luncher eller telefonsamtal med vänner och familj, scrollande på bloggar och Instagramkonton, fotografering av vackra objekt, stilleben och bläddrande i magasin. Helt enkelt sådant som gör mig mer inspirerad.

Lever du som du lär? 
Oj vad svårt, jag hoppas det. Jag lever iallafall som jag lär när det kommer till att jag alltid ger rådet att om du kört fast, ta en paus, gå och träna eller ta en promenad. Samt att jag ofta ger rådet att man alltid försöka se det positiva med saker, vilket jag faktiskt tycker att jag själv också gör.

Favoritdesigner när de gäller kläder? 
Älskar renheten och enkelheten i Lou in loves kläder, med fokus på kvalitet och lyx i tyget.
Har en otrolig hang-up på Balmain loggan på kläder - tycker den är så snygg.
Älskar exklusiviteten och detaljrikedomen i YSL´s kläder
Älskar överlag stora, bulliga boxiga jackor, gärna i en kul färg eller flera.

Favorit inredningsdesigner/möbeldesigner? 
Vincenzo de Cotiis, allt han gör önskar jag att det var jag som hade gjort. Han inspirerar mig otroligt mycket och jag vill ha allt han gör, utan undantag. Älskar även Dimore Studios designer och inredningar. Jag älskar också Patricia Urquiolas färgsättningar.
Faye Toogood´s design är också magisk- får avundsjuka tankar om att jag vill ha designat det hon har designat. Jag älskar även Kelly Wearstlers eklektiska stil.

Hur klär du dig en vanlig dag på jobbet? 
Förut klädde jag mig bara i svart. Men på senaste tiden har jag märkt att om jag klär mig roligare så blir jag mycket mer glad och inspirerad. Så nu försöker jag klä mig mer som de inredningar eller möbler jag gillar det vill säga med färger, detaljer och olika material kombinerade.

 Var är du om fem år och vad har företaget för omsättning då?
Om fem år så är jag inredningsproducent. Jag kommer att göra mina drömuppdrag såsom koncept och inredningar av hela hotell där allt från entre till detaljer på rummen ska hänga samma och kännas genomtänkt. Omsättningen ligger på 20 miljoner.

Favoritprogram i din dator? 
Indesign skulle jag inte klara mig utan. Jag gör alla mina bilder, blogginlägg i det samt även presentationer. Jag vill bli bra på Photoshop också så jag kan redigera mina egna bilder snyggt så det är på min ”to do” list och jag är jättetaggad på det.

  Favorit serie? 
Just nu är min favoritserie Black Mirror för jag tycker den är fantastiskt inspirerande och inspirerande och den serien får mig att förstå att ”framtiden” i princip redan är här. Det är även många tänkvärda saker i den serien.

Vilka instagramkonton följer du?
Oj, oj jag följer så många! Till exempel dessa:@vdecotiis, @t_o_o_g_o_o_d , @glasitalia, @studiopepe_official, @voguemagazine, @voguerunway, @salvatoristone med flera.

Vad ser du för trender inom hem och inredning under 2017? 
Mycket mer färg, mycket mer speglar (jag älskar speglar), olika material som möter varandra i en och samma produkt. Mycket Italiensk design med lyxig sten i annorlunda färgskala.

Om man har liten budget vad tycker du man ska lägga pengar på i inredning?
Lampor, de förhöjer rum och hjälper till med stämningar och kan också fungera som små vackra konstverk. Men mitt råd överlag är att vänta med att köpa det du verkligen vill ha och då kanske man har råd med sådana saker som inte tappar i värde utan snarare blir en investering. Jag tycker att man ska undvika slit och släng överlag.

Hur ser en perfekt måndag ut för dig?
Träning på morgonen, kul möten och effektiv jobbtid som gärna avslutas med en vinmiddag med min pojkvän eller någon/ några vänner.

Hur ser en perfekt lördag ut för dig? 
Promenad på förmiddagen sedan häng hemma hela lördagen då jag gör allt jag inte hunnit göra under veckan, tar ett bad, kollar i magasin, tittar på en serie, för att sedan i början av kvällen ta ett glas vin, göra mig snygg och tillsammans med min pojkvän gå på en mysig middag till någon av våra gemensamma vänner.

  Har du någon hang-up?
Jag måste hinna in innanför innerdörrarna i vår port innan porten slår igen. Hmm… har säkert fler men kommer inte på dem just nu- typiskt!

Om du skulle vara ett djur vilket djur? och varför? 
Katt, för då skulle jag få massa kärlek av mina ägare men också kunna gå och komma som jag ville. Eller delfin för jag älskar att bada och delfiner lever oftast i så vackra miljöer och härliga klimat.

Har du någon förebild? 
Jag har olika förebilder som ger min inspiration för olika saker, många specifika för olika specifika saker som jag plockar fram när jag behöver inspiration eller en push i rätt riktning. För att nämna några känner jag otrolig respekt för läkare, för deras otroliga välvilja och för att de räddar liv, vissa modeskapare för deras fantastiska färgsättningskunskaper. Möbelskapare för deras formspråk. Framgångsrika entreprenörer som följt sin dröm, satsat och lyckats med sitt företagande. Människor jag känner som tillfullo njuter av sitt liv, sitt jobb och sin tillvaro.
 
 
 
 
Har sociala medier hjälpt dig i din karriär? 
100 % ja, jag tycker det är häftigt att man idag via sociala medier kan nå ut till så många utan att betala för det. En ensam person kan sitta på lika mycket marknadsförings ”makt” som ett miljardbolag. Det tycker jag är så spännande och intressant samt något som alla bör försöka använda sig av. Om man ska säga hur sociala medier har hjälpt min karriär mer exakt så vet jag att fått in många av mina uppdrag pga. kunderna har hittat mitt konto på Instagram och tyckt om vad de sett. Jag tror dessutom inte att jag utan mitt Instagram-konto hade fått börja blogga och få betalt för det på vad jag tycker är Sveriges bästa inredningsmagasin, Residence.

Ditt favoritplagg från Lou in Love? 
Jag har så många favoriter! Älskar nya t-shirten!! Älskar sidenslipsen, den lyfter vilken outfit som helst! Älskar även min långa blå kimonoklänning, känner mig så snygg i den! Älskar även min klänning i Lou in loves print, jag vill ha fler kläder i det printet eftersom jag tycker det känns så Haute Couture.

Spontant vad vet du om siden?? Googla inte haha. 
Jag vet att det är ett vackert, naturligt material som vävs av sidenlarver och att produktionen oftast sker i asiatiska länder.

Avslutningsvis berättar Madeleine att hennes bästa tips att motivera sig en tuff dag är att tänka på hur otroligt lyckligt lottad hon är som får jobba med något hon älskar. Dyker det upp hinder brukar hon tänka på ett uttryck som hennes pappa lärt henne. Det är ett saying som går ut på att om man är när problemet så ser det stort ut men om man tar några steg tillbaka så blir det ett litet problem och mer hanterbart dvs. ”Big problem - några steg bak - small problem”.


Bli ännu mer inspirerade av Madeleine och följ hennes instagram här: @asplundklingstedt
Eller hennes blogg: http://asplundklingstedtinterior.residencemagazine.se

Hejja dig Madeleine som vågar satsa på din dröm!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *