Lou in Love meets...

 

Influencern och skönhetsredaktören Frida Farhman

 
 
 
Det var Frida Farhmans första jobb som redaktionsassistent vid ett tidningsförlag som gjorde att hon lärde känna branschens alla modefotografer, stylister och redaktörer. Hon beskriver denna period som en grundläggande faktor till varför hon jobbar med det hon gör idag. Men det är inte bara erfarenheterna från tidningsförlaget som har varit höjdpunkterna i hennes yrkesbana...

- Det var väldigt givande för mig att ta min universitetsexamen. Dels för mitt självförtroende, men också för min motivation. Även jobbet som mamma är en fantastisk utmaning och har också gjort att jag har omprioriterat hur jag jobbar och framför allt hur jag vill jobba. Barnen har lagt grunden för alla väsentliga val jag gör i livet. Det är mitt finaste jobb jag har och ett livslångt sådant.


Vad är det viktigaste du har lärt dig på de jobben som du beskriver ovan?
Det är nog kombinationen av just de olika jobben som gör att jag är den jag är och varför jag gör det jag gör. Det viktigaste för mig är att man inte måste göra en enda sak utan att möjligheterna är många, man kan göra flera saker samtidigt. Den ständiga balansen, att hitta den. Ta det bästa från allt och hitta den perfekta kombinationen av dem. Att jobba hårt, utmana sig själv, våga pröva sig fram, våga göra fel, att följa sitt hjärta och att våga ta risker - det lönar sig i längden.

Lever du som du lär?  
Ja, jag resonerar så här: Om man gör som man alltid har gjort så får man det man redan har. Är man då nöjd med det så har man ju hittat ett vinnande koncept! Är man inte det, så måste man själv förändra något.

Vad gör du för att motivera dig en motig / tuff dag?
Jag försöker få tid för en stund för mig själv så att jag får ett lugn, tid för reflektion. Därför börjar jag nästan varje morgon, mer eller mindre året runt, med en timmes promenad i naturen. Det har har jag gjort i snart 15 år.

Har du fasta rutiner?
Njae, hyfsat i vardagen, det finns ett mönster men det finns också utrymme för spontanitet.

Vad smyger du in för mysiga stunder i vardagen/på jobbet?
Jag försöker hitta små saker i vardagen varje dag. Det är jag bra på, att hitta fina små stunder i livet. Det kan vara att lyssna på musik, njuta av en kopp kaffe, plantera en blomma, luta ansiktet mot solen, sjunga högt i bilen, ta ett djupt andetag i nacken på våra sovande barn, eller hålla i Hampus hand när vi somnar. Jag älskar livet och uppskattar det varje dag.

Vilka instagramprofiler och bloggar följer du?  
Oj svårt, jag följer många men framför allt dem jag känner, vänner och vänner i branschen, syrran, familjen. Sedan blir det också en hel del inredning. Speciellt nu när vi har flyttat till hus ganska nyligen.

Vad får du inspiration ifrån? 
Trots att jag hatar att flyga, så inspirerar resor mig väldigt mycket. Jag får ny energi av det och de lever kvar länge i minnet. Sen blir jag också påverkad av musik, det är viktigt för mig på många sätt. Men även från intressanta människor, deras liv, hem, sociala kanaler osv.

Favoritdesigner när det gäller kläder?  
Jag gillar svensk design, till exempel Rodebjer, Dagmar och Filippa K. Dessa hittar man mycket av i min garderob. Men sen gillar jag också Céline och Stella McCartney.

Hur klär du dig en vanlig dag på jobbet? 
Ett par jeans, klackar och en tröja. Alternativt med en kavaj till.

Var är du om fem år?
Att få fortsätta leva som jag gör nu med min familj, mina barn, i vårt hus och fritt jobba med mitt eget företag när och hur jag vill - det vore drömmen. För mig så lever jag nämligen den nu. Jag känner att livet har aldrig varit bättre.

2017-2018. Vad ser du för trender inom mode och design?  
Jag tror att vi både vill och måste fortsätta att tänka hållbart. Att sluta konsumera som vi gör på alla sätt. Och hitta nya vägar för hållbart mode och hur vi lever våra liv.

Hur ser en perfekt måndag ut för dig?
Då vaknar jag av att barnen kryper ner i sängen, vi mornar oss tillsammans. Min man Hampus har satt på skön musik och kaffe. Jag tar barnen till förskolan. Sen tränar jag en timme utomhus. Sen äter jag frukost, tar en kopp kaffe, lyssnar på musik hemma. Svarar på mail och går igenom veckan. Sen hinner jag med något lunchmöte mm under eftermiddagen. På kvällen är jag med familjen. När barnen har somnat myser jag och Hampus i soffan och kollar på en serie tillsammans. .

Har du någon förebild?  
Ja, de flesta runt omkring ser jag upp till eller inspireras av på något sätt. Hampus, min mamma & pappa, min bästis Anna. Alla har de egenskaper som jag imponeras av.

Spontant,vad vet du om siden?? 
Att det är ett exklusivt material och att siden kommer från sidenlarver. Och det kan göra att det finns väldigt många olika kvalitéer av siden. Plus att jag älskar att bära siden, det är skönt, bekvämt och elegant.  

Hejja dig Frida som är en inspiration och förebild för så många!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *