Lou in Love meets...

 

Den strategiska rådgivaren Ebba Bucht Lugani

 
 
 
 
Det började med att några entreprenörer frågade Ebba om råd vad gällde deras företag. Efter några framgångsrika råd (och år) så har detta växt till att Ebba Bucht Lugani började arbeta som mentor åt "up and coming" bolag inom mode och livsstil. Kanske är det inte så konstigt att detta blev hennes yrke eftersom fler och fler började höra talas om hennes magiska råd både vad gäller mode, livsstil och strategier. Dessutom är det ju även Ebbas bakgrund att som VD och entreprenör bygga varumärken.

 
 
 
 


Men du är även konsult för etablerade bolag? Vad är största utmaningen där? 
De som etablerat sig har redan en större omsättning och mer behov av långsiktig och strategisk rådgivning. Kanske inte lika stora utmaningar, men svårare frågeställningar på en hög strategisk nivå. 

Du har varit vd för Dagmar? Vad var det roligaste under den resan? Svåraste?
Det roligaste var att jag hittade mig själv i min karriär efter mina år inom banking som jag för övrigt inte brann för på samma sätt. I stället kunde jag använda alla delar av mig själv och arbeta med något som jag brann passionerat för. Det som var svårast var att det styrs av ett familjebolag med allt vad det innebär, både en stor styrka och utmaningar.

Vad fick Björk and Berries att växa och bli så framgångsrikt? 
Jag tror att den nya positioneringen som vi gjorde till ”ecoluxury” låg väldigt bra i tiden och vi var först i Sverige med just den kombinationen.

Är det svårt att kombinera föräldraskap och driva eget?  Kan du ge tips till andra i samma situation? 
Det är verkligen en utmaning. Det är därför det passar mig bättre att jobba som rådgivare under en period då barnen är små.  Ett tips till andra i samma situation är väl att jämställdhet börjar i hemmet. När barnen blir lite större är jag sugen på att starta egna märken och företag igen.

Vad gör du för att motivera dig en "motig" / tuff dag?
Går och tränar, går på yoga eller träffar en kompis!

Har du fasta rutiner?
Ja, det skulle jag säga att jag har. 

Vilket brukar vara dagens roligaste eller tråkigaste stund?
Roligaste är att träffa barnen efter jobbet. Tråkigaste är att lämna dem när det är stressigt eller om de är ledsna. 

Vad får du inspiration ifrån?
Resor och mina vänner! Jag gillar även att gå på fest med min man och dansa!

Lever du som du lär? 
Nej, inte alltid, jag lägger ju inte alltid upp bilder på vad jag äter hehe.

Favoritdesigner när de gäller kläder?
Förutom alla de fina svenska märken som jag jobbar med så gillar jag och inspireras av J W Anderson, Stella McCartney, Carven, Sonia Rykiel, Isabel Marant, Vetements med flera. 

Hur klär du dig en vanlig dag på jobbet? 
Svart kashmir tröja, svarta byxor/jeans, sneakers och till det en snygg väska! Ganska basic.

Var är du om fem år? 
Då har jag nog ett nytt eget märke igen och jag kanske fortfarande hjälper andra samtidigt. 

Favoritprogram i din dator? 
Excel haha.. 

Vilka Instagramprofiler följer du?
Jag gillar Chanel men annars följer jag mina privata vänner. Många av dessa är riktiga Instagram proffs, till exempel Sofi Fahrman, Ebba von Sydow eller Emilia de Poret. Jag följer också såklart mina mentormärken som har jättefina flöden till exempel Blue Billie, Demadly, E&E Glasses, Ida Sjöstedt. Och ni förstås - vilken härlig energi!

2017. Vad ser du för trender inom mode och design? 
Rosa, rosa och rosa. Och sedan på hösten rött, rött, rött- men jag har kört den färgen ett tag. Jag älskar klarrött, framförallt på väskor!

Om man har liten budget vad tycker du man ska lägga pengar på när man shoppar kläder?
Snygga perfekta stickade baströjor, vi bor ju i Sverige.

Hur ser en perfekt lördag ut för dig? 
En perfekt lördag har jag inga andra planer än att bara vara med familjen. 

Har du någon hang-up?
Ja. Mina vita Celine sneakers, besatt!

Har sociala medier hjälpt dig i din karriär? 
Absolut. Jag byggde nog Björk & Berries varumärke i början mycket via mitt privata Instagram. På Dagmartiden fanns inte Instagram men det då hjälpte det mycket att jag introducerade märket till flera av mina vänner som då liksom nu var kända modeprofiler med bloggar.

Ditt favoritplagg från Lou in Love? 
Min vita skjorta! Men även sidenbyxorna och skjorta i samma blåa färg och den nyinkomna blåa, långa kimonon! 

Spontant vad vet du om siden?? Googla inte haha. 
Såååå skönt att bära vid alla typer av tillfällen! Senaste gången var på planet från Dubai förra veckan, var så bekväm och kände mig så snygg i min Lou in Love skjorta!

Har du några förebilder?
Jag älskar härliga, starka, duktiga kvinnor - både vänner och mer välkända. Min mamma var en stor förebild när jag var liten. Nu när jag själv är vuxen beundrar jag min lilla 5-åriga dotter.


Bli ännu mer inspirerande av Ebba och följ hennes Instagram här: @ebbabuchtlugani Eller hennes blogg: http://thewayweplay.se/category/category/blog/ebba-bucht-lugani/

Hejja dig Ebba som har en sådan framgångsrik historia, driver eget företag med supertips till företag med stora drömmar och inte minst en fin familj. Vi ser fram emot att få följa dig i din fortsatta karriär! 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *