Lou in Love meets...

 

Chefredaktören och creative directorn Carina Förne

 
 
 
 
Åren som stylistassistent under 90-talet var helt avgörande för att det skulle bli som det blev. Men efter det har alla kunder, varumärken, magasin och samarbetspartner jag har haft varit lika viktiga. Var och en på sitt sätt.

 
 
 
 
I backspegeln, vilka tre jobb tycker du har varit höjdpunkterna i din yrkesbana/ fört dig framåt?
Åren som stylistassistent under 90-talet var helt avgörande för att det skulle bli som det blev. Men efter det har alla kunder, varumärken, magasin och samarbetspartner jag har haft varit lika viktiga. Var och en på sitt sätt.

Vad är det viktigaste du har lärt dig på de jobben som du beskriver ovan?
Allt jag gjort har påverkat och drivit mig framåt till det jag gör idag och det jag kommer att göra i framtiden. Att ha sin egen verksamhet kräver att du hela tiden behöver vara på tårna, vara aktiv och göra ditt bästa. På ett positivt sätt alltså. Jag lär mig nya saker varje dag, det är viktigt. Alla projekt är unika och kräver sina unika lösningar. Det är fantastiskt och också helt nödvändigt för en rastlös själ som jag att det är precis så. Jag har också lärt mig att fullständigt skita i det faktum att människor alltid säger till mig att jag måste skilja på jobb och privatliv. Det har jag aldrig kunnat. Jag lever ett liv som innehåller en mängd olika komponenter. En del får jag betalt för att göra, andra betalar jag för, men allt faller under ett och samma tak.

Vad gör du för att motivera dig en "motig" / tuff dag?
Få saker ger mig energi på samma sätt som musik. Högt pumpande i mina lurar eller ut över hela rummet. Alltid upptempo. Helst tillsammans med dans, men det är ju inte alltid helt passande. Fast det händer att den kommer ändå, dansen, även när det kanske inte är det mest lämpliga tillfället. Löpningen är också viktig för mig. Där rensar jag både kropp, själ och hjärna. Självklart till samma pumpande musik.

Har du fasta rutiner?
Både och. Med ett barn som ska upp till skolan varje dag blir det ju ganska mycket samma sak vid samma tidpunkt, men det är också skönt med en fast inramning. Desto viktigare, och mer tillåtet, att andra delar av livet får vara helt tvärtom. Spontana, fria, omväxlande och ibland lite lätt kaotiska.

Vilket brukar vara dagens roligaste eller tråkigaste stund?
Jag är fruktansvärt morgontrött, så den där zombie-stunden innan jag kommer igång skulle jag inte säga är det roligaste jag vet. Men sedan gillar jag det mesta. I nöd och lust. Jag har ju världens roligaste jobb, bästa familj och underbara vänner! Och lika mycket som jag ogillar tidiga morgnar älskar jag sena kvällar med låååånga middagar.

Vad smyger du in för mysiga stunder i vardagen?
Löppass så ofta jag hinner och att laga och äta goda middagar tillsammans med min familj. Vår son fick redan från början lära sig att vi äter sent, kanske när de flesta av hans kompisar har gått och lagt sig. Men på så sätt hinner vi få in vardagslyxen med de här middagarna med mat och prat även en stressig måndag.

Vad får du inspiration ifrån?
Allt! Människor på gatan, resor, möten, samtal, ett ljus, ett foto, naturen… Livet!

Favoritdesigner när de gäller kläder?  
Jag är svag för klänningar och plagg som har en liten bohemisk touch, då blir det är lätt att älska Chloé och Halston Heritage, men också de långa vackra linjerna i mycket från The Row.

Hur klär du dig en vanlig dag på jobbet?  
Jag är schizofren i min klädstil, men generellt kan jag väl säga – inte riktigt som jag skulle önska. Vore det lite varmare här i Sverige - och lite mer praktiskt när man till exempel ska cykla i ilfart till och från jobbet - så skulle jag gå i långa slinkiga klänningar betydligt oftare.

Var är du om fem år och vad har du för omsättning då?  
Jag hoppas naturligtvis att min omsättning är i en skarpt stigande kurva. Men framförallt önskar jag att jag får vara i konstant utveckling och att jag får fortsätta att utmanas och jobba med superkompetenta och drivna människor, både gamla vapendragare och nya spännande personer.

2017-2018. Vad ser du för trender inom mode och design?
Ett mer personligt uttryck. Det ställer krav på bäraren, men jag älskar att se när människor har klätt sig med lust och mod snarare än ängslighet.

Hur ser en perfekt måndag ut för dig?
Jag uträttar stordåd på jobbet och äter sedan en lång härlig middag med min familj i vårt växthus.

Hur ser en perfekt lördag ut för dig?
Jag vaknar i en bungalow på Maldiverna och vet att jag snart får dra på mig våtdräkten och dyka ner bland koraller och hajar.

Har du någon förebild?
Ingen specifik person, men jag fascineras och inspireras av människor med starkt driv och entreprenöranda oavsett vilket område det handlar om. Människor som vill något, som har energi och lust. Sådana vill jag omge mig med hela tiden. Och sådan vill jag själv vara.

Spontant vad vet du om siden?? Googla inte haha.
Hallå – jag har faktiskt läst materiallära så jag vet ganska mycket om både siden och andra material! Svarar istället på vad siden betyder för mig eftersom jag älskar just den här slinkigheten som bara finns i siden. Kaftaner, kimonos, fotsida klänningar och ”pyjamasar” med vida fladdriga byxor och oversized skjortor är det jag skulle gå runt i varje dag om jag befann mig i en annan klimatzon.

Heja dig Carina som är en sådan inspirerande person och företagare!!! 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *